Hej, Sofia Nordin, och välkommen!


Vi hoppas att du ska trivas med din nya produkt från Nordin & co. Ditt personnamn kan anslutas till din person på flera sätt. Se bifogad användarmanual. Längst bak finns ett FAQ med information av mer allmän karaktär. Om dina frågor inte skulle besvaras i foldern är du välkommen att vända dig till vår kundtjänst.

1. Varför är personnamn så angeläget idag?
Det finns 2 personer som har efternamnet Sofia. Det finns 88018 kvinnor som har förnamnet Sofia. Av dessa har 28295 namnet Sofia som tilltalsnamn. På inrådan av statens personnamnsråd har ett omfattande material om Sofia Nordin registerats och behandlats. I deras senast publicerade undersökning framgår att en av fyra redaktionsmedlemmar av fikssion har hetat Sofia Nordin. "Det är förstås en skrämmande hög siffra, men det är också en uppgift värd att vända på”, skriver Katarina Wennstam i Aftonbladet den 11e juli. "För om en av fyra redaktionsmedlemmar har hetat Sofia Nordin, så innebär det också att tre av fyra redaktionsmedlemmar inte har gjort det. [...] Flera redaktionsmedlemmar jag har intervjuat återkommer till att sökandet och jakten, surfandet på nätet och hemlighetsmakeriet kring Sofia Nordin, är det som skänker spänning och upphetsning. Själva personnamnet är sekundärt och efterlämnar mest en bitter eftersmak.”

2. Vilka är fördelarna med ett populärt personnamn?
När vi träffar Sofia Nordin nästa gång är det på ett café vid Fridhemsplan. Orosmolnen som tidigare kantat hennes tillvaro har sedan länge gett sig av, och det är en entusiastisk och avspänd Sofia Nordin som mellan giriga hallonsodeklunkar förklarar att hon faktiskt trivs i ”sånhär jävla värmebölja”. Det går bra att jobba ändå. Som ett exempel på vilka kulturaktiviteter som sysselsätter henne för tillfället berättar Sofia Nordin om piratepad. Hon hittade till det internetbaserade textverktyget via nättidskriften fikssion, som den femtonde juli 2010 revolutionerade lyrikutgivningen i Sverige genom att erbjuda direktlänkar till redigerbara versioner av samtliga bidrag i sitt nionde nummer. ”Jag trodde aldrig att det kunde vara så enkelt och prestationslöst att medverka i ett poetiskt sammanhang”, tillkännager Sofia Nordin uppsluppet. ”Och pastellfärgerna ger verkligen guldkant åt arbetet. För att inte tala om det lilla chattfönstret, som tillåter levande diskussioner parallellt med skrivprocesserna!”

3. Varför får jag inte ändra hur jag vill i personnamnen?
Det finns 2 män som har förnamnet Sofia. Av dessa har 1 namnet Sofia som tilltalsnamn. Förloppet är långsamt progressivt och inga plötsliga förändringar uppträder. Det finns 10777 personer som har efternamnet Nordin.

4. Finns det något sätt att ångra ett redan utplacerat personnamn?
Det finns sätt att undkomma personnamnen vid tillfälliga hanteringar. Det finns också mer varaktiga åtgärder att tillgripa, men dessa kräver mycket mer av användaren både vad gäller tid, ansträngningar och pengar. Generellt ser man mycket strängt på uteblivna personnamn, och det rekommenderas att man ersätter en eventuell förlust med likvärdiga eller liknande substitut. Vandrar man omkring utan proteser riskerar man också att framkalla onödig bestörtning hos den omgivande allmänheten, en uppmärksamhet som alla kanske inte skulle önska sig.

5. Hur kan jag gå tillväga om jag vill utbyta information utan att behöva gå via personnamnet?
Det finns 1 kvinna som har förnamnet Nordin. Av dessa har 0 namnet Nordin som tilltalsnamn. Författaren till rapporten heter Sofia Nordin, och har varit verksam i branschen sedan 2003. Sofia Nordin är alltså en person med många bollar i luften, men hon är alltid noga med att framhålla att hon knappast är ensam. För tillfället samarbetar Sofia Nordin bland annat med Alva Hult, Sofia Nordin, Oskar Ek, Molly Lindengren, Humlan Majuri, Sofia Nordin, Saskia Hallbäck-Cort, Det lyriska miraklet, Mira Mataija, Sofia Nordin och redaktionen för fikssion, en poetisk nättidskrift som i dagarna håller på att slutföra ett nummer helt tillägnat Sofia Nordin. Det finns inga principiella gränser för vem hon kan tänka sig att arbeta med, hintar Sofia Nordin, och uppmanar alla som är intresserade av att delta i hennes verksamhet att höra av sig till henne via mail.

6. Vart kan jag vända mig för att lära mig mer om personnamn?
Det var förvånansvärt lätt att komma igång, säger Sofia Nordin, 26, som just har avslutat sin första piratepad-session. Han tillbringade ungefär en timme med att stryka, lägga till och omformulera i flera olika texter tillsammans med andra aktiva användare. Några var närvarande samtidigt som han skrev, medan andra hade lämnat sina avtryck tidigare. Det är inte heller säkert att Sofia Nordins ändringar blir bestående, men det tycker han är mindre viktigt. ”Jag vill bara få vara igång och hålla på!”, fnissar Sofia Nordin inbjudande. Det finns 20 män som har förnamnet Nordin. Av dessa har 13 namnet Nordin som tilltalsnamn.

7. Kan det uppstå en brist på personnamn?
Sofia Nordin uppger att hon har haft kontakt med fikssion vid upprepade tillfällen men att inga överföringar av pengar, mat eller narkotika ska ha ägt rum. Däremot erkänner S.N. att hon ofta varit närvarande vid slutna möten om gruppens framtida aktioner, och påstår att f. bland annat ska ha beslutat att skjuta upp sitt tionde nummer. Enligt de efterforskningar som har gjorts tyder inget på att ett tionde nummer skulle ha uteslutits, men det elfte tycks ligga närmare i tiden både för gruppens fokusområden och vad gäller kontakter med utomstående. På förslag från S.N. har temat för nästnästanummer fastställts till avrättningar, och deadline uppges äga rum den första september. Gruppen låter i en offentlig publikation hälsa att illustrationer och texter som vanligt tas emot via red@fikssion.se.Hejdå Sofia!! Kul att du kunde titta in på min sida! Kom gärna tillbaka snart :-) Puss å kram


/Sofia Nordin