fikssion # 28 FAN FICTION - JAG SKA VA UPPE HELA NATTEN

Vi vill börja med att be om ursäkt.

Det är en helt vanlig dag på fikssionredaktionen. I det magnifika slottet sitter de fem redaktionsmedlemmarna och jobbar koncentrerat

Vi vill börja med att titta på youtube. Vi vill titta på Glee och på Buffy. Och annat. Vi vill titta på annat. Vi vill va uppe hela natten.

fikssions vänner skriver: känner mig så jävla gammal nu, typ äldre än el james.

Det är en helt vanlig dag på fikssionsredaktionen. Niko, Hanna, Lyra, Signe och Elis sliter som djur för att få färdigt numret

Vi vill inleda med något kärnfullt. Och slagkraftigt. Vi vill börja med att skriva berättelser om våra favorithjältar, fritt ur fantasin. Superhjältar. Vad som helst kan hända. Om vi bara pratar så skriver ni ner vad vi säger. I realtid. Vi kommer prata nu. Om hjältar. Som vi beundrar. Alla beundrar hjältar, inte minst fikssion. Vi talar i tungor och aforismer. fikssion skapas alltid med utgångspunkt i originalverk.

Skriv det på internet sa vi. Någonstans på internet. Skriv vad vi säger.

fikssions vänner skriver: en sak som jag tycker är läskig är bilder på internet

alltså när folk ska göra ett jävla nät eller nåt som ska symbolisera internet.

Vi vill börja såhär: Det är en helt ovanlig dag i fikssions superhemliga högkvarter. "Har nån av er någonsin skrivit fan fiction?!" gastar Niko. Hon möts av tystnad. "Jag vill gå ut och ta en ciggis slasha en vampire", hörs det från ett hörn. Hanna reser sig hastigt från sin stol. Sen sätter hon sig igen. fikssion dikterar alltid era villkor och associationer. Att sätta sig behöver inte vara en reträtt.

Liljevalchs vänner skriver: föreningen informerar om fikssion på Liljevalchs konsthall och sprider kunskap om fikssion i vår tid. fikssion säger: nu är det vår salong.

Vi vill börja på nytt: Det är en helt ovanlig dag och Niko fikssion med vänner ska skriva en inledare och laga lite mat. fikssion parasiterar alltid på våra allra mest älskade karaktärer. Dom allra käraste vännerna i populärkulturen. Dom där närmast hjärtat.

En vanlig dag: fikssion sitter i tv-tornet och får intrikata frågor av programledaren som också är journalist. "Tycker ni om fetaost i lake?", frågar programledaren som också är journalist. "Vilken märklig fråga från en programledare som också är journalist", svarar fikssion. fikssion har alltid svar på tal.

fikssions vänner skriver: jag träffade henne häromdan här utanför hon stod på gräsmattan och ryckte på axlarna.

Elis äter fetaost i lake och skriver i en refuserad inledare om "fikssions kök Sicilien".

Vad betyder intrikata?

Vad betyder ship?

N: Short for romantic relationship, popularized in fanfiction circles.

V: To endorse a romantic relationship.

N: I see a 'ship developing between Hermione Granger and Buffy Summers and fikssion.

Vem är N? Vem är V? Vem är kursiv? Vem är fikssion? Hur gastas en diskurs? Den kastas som en diskus. Spöken skriker inte, dom gastar. Spöken kan va lite läskiga. fikssion är roliga och kanske intrikata. fikssion är en era.

Vi vill va med i en iPad. I ett folkbibliotek. Det är som en bok fast en data. fikssion vill tjäna pengar hemifrån. Då kan dom sluta jobba och göra vad dom vill.

fikssions vänner skriver: var tvungen att skriva ner allt det här, bara för att vara ärlig, hoppas det inte sårade dig eller så, i så fall ber jag om ursäkt. Jag menar väl.

Vi vill börja med idag. Det är långfredag och fikssion tänker på Jesus på korset och på godis och på annat. Andra grejer. Andra kors. Jesus på korset tänker på fikssion. Fantiserar ihop en historia, det gör han. Jesus har bra fantasi. Tänk om jag hade en liten, liten pennstump, tänker Jesus. Då kunde jag skriva ner den här berättelsen om mina favorithjältar i ett litet dokument. Vad som helst skulle kunna hända.

Jesus tänker: jag vill skriva en liten historia som handlar om Moses och fikssion, men att Moses ska ha twitter. Och rodna. Moses ska rodna. *Jesus rodnar* Det är viktigt att Moses rodnar när han delar röda havet på ren slentrian. Moses delar röda havet utan att läsa igenom det innan. Moses är klickaktivist. Slentrianen är ren.

Liljevalchs vänner skriver: synd på så rara små ärtor. fikssion förespråkar ättestupan som potentiell krishantering av litteraturvärlden.

Vi vill ta tillvara på den här chansen, att få be om förlåtelse, med att be om ursäkt. fikssion tar alltid tillvara. fikssion säger: "Jättekul". fikssion säger: "En sån här chans får vi bara en gång i livet."

fikssions vänner skriver: alltså: en fucking gång för alla. JAG HAR INGET EMOT DOM.

Vi shippar:

Siri Fjellman/Leo Andrea Nordwall/Tina Karlström/Anna Nygren/Hanna Rajs Lundström/fikssion med vänner

Vi börjar om: nästa nummer av fikssion har tema VAL. Skicka in text, bild och annat poetiskt material till red@fikssion.se senast 31 maj./redaktionen genom E.B och N.N och H.R.L