SAGT OM FIKSSION # 26 PLAGIAT- UNGA UNDER FYRTIO ÖKAR MEST

En snygg, intelligent och kul litteratur­tidskrift hamnar i Anna Hallbergs händer. Wow! DE SKRIVER ATT MINA TEXTER ÄR INOM CITAT DE SKRIVER ATT MINA TEXTER ÄR NOM NOM CITAT fikssion gör upp med detta skräckvälde på sin dödsbädd.gör upp med detta skräckvälde på sin dödsbädd. DE SKRIVER ATT MINA TEXTER ÄR INOM CITAT

Det faktum att fikssion snabbt har kommit att bli en viktig och nödvändig kanal går knappast att bestrida. fikssion framstår allt tydligare som den mest ambitiösa svenska tidskriften för estetik och litteraturteori; ett ansvarsfullt uppdrag som inte direkt minskat i betydelse när Artes nu upphört. MED ANDRA ORD:
VAD ÄR DET DÅ INOM KULTUREN SOM VI OVILLKORLIGEN SKA STÖDJA OCH STÅ UPP FÖR

Det framgår att ni har betalat ut lön till ett antal personer. Ni är inte registrerade hos Skatteverket som arbetsgivare. Är monologen trovärdig och intressant? Lever monologen eller är den död? Var vänliga och fyll i anmälan. Kroppen styckas i badkaret och kastas ut i Hudsonfloden. Du kan läsa om hur du fyller i den på hemsidan. Om företaget bedriver kontanthandel ska kassahandel registreras.

VI SJÄLVA VÄLJER VAD VI VILL SÄGA OCH HUR VI VILL SÄGA DET, SÅ LÄNGE VI ÄR BEREDDA ATT TA ANSVAR FÖR VAD VI SÄGER
BRUKET AV EN ANNAN VOKABULÄR, EN VOKABULÄR SOM FRÄMMANDEGÖR OCH FÖRMINSKAR
MIN FRU STÅR I DÖRREN
HON ÄR ARG
HON HAR SKILDRAT HÄNDELSER

NU LÄSER JAG LITE ANDRA CITAT:
VAD SKA VI STÅ UPP FÖR I KULTUREN?

Man kan räkna ut att navelluddet är det enda sättet att finansiera en sådan tidning, med de förlag som vill få sina böcker uppmärksammade.. Inget fel i det, i och för sig, om de bara kunde stå för att det är ett reklamblad. / Sam Sundberg, SvD

ETT VÄNLIGT LEENDE? SJÄLVA FÖREDRAR FIKSSION FORMELLA PROBLEM

I FRÅGA OM FÖRFATTARE, VAD TILLFÖR DE FÖR NYTT I DISKUSSIONEN? ROMANER HUMANVETENSKAPER ETC, SOM TAS OM HAND OM?
OM DU BLICKAR TILLBAKA. DET TAR TID, LÅNG TID OCH TAR LÅNG TID. DET ÄR EN ENORM SKILLNAD PÅ BRANCHEN OCH FÖRBUNDET, HUR MAN FÖRVALTAR SITT ANSVAR.

Just så skulle man förstås kunna beskriva det som i bästa fall händer i mötet med en litterär text ÄR OCH FÖRBLIR BLABLABLA RUMÄNSKA BLOMMOR. FICK VETA ATT KVINNAN SOM GAV DEN TILL MIG VAR GALEN. Kanske kan novellkonsten äntligen få frigöras från nedlåtande jämförelser med romankonsten. FIKSSION HAR GJORT VÄRRE SAKER.
SÄTTA HONOM I VISPAD GRÄDDE. SOM SÅ OFTA I FIKSSION HÅLLER DE LITTERÄRA SAMTALEN EN HÖG NIVÅ. En omtumlande och tankeväckande tidskrift som lågmält men övertygande predikar den skeptiska och neutrala hållningens lov.

TVÅ POETER FINNS TILLGÄNGLIGA I SVENSK ÖVERSÄTTNING! HEJA SVERIGE! MIN FRU STÅR I DÖRREN, HON ÄR ARG. HON HAR SKILDRAT HÄNDELSER! Just så skulle man förstås kunna beskriva det som i bästa fall händer i mötet med en litterär text.

fikssion skulle ge mänskligheten en chans att rycka upp sig. Nu har turen kommit till Sverige. det finns något barnsligt men komplext. jag tycker om den typen av konst.
– Hade det överhuvudtaget varit möjligt för dig att skriva boken om du var yngre?
– Utan en bra agent hade den inte varit möjlig att skriva.

DET ÄR EN ENORM SKILLNAD. JAG ÖNSKAR ATT JAG VETAT ALLT JAG VET IDAG. PRISPENGAR! fikssion får priset för andra gången i ordningen, Årets Kulturtidskrift 2008, priset som delas ut av förfafattarnas frödingfond. Priset är på 3 000 kronor. Priset är på 100 000 kronor. Priset är på 25 000 kronor. Prissumman är 50 000 kronor! PRISET BESTÅR AV 45 000 KR OCH EN VISTELSE PÅ STOCKHOLMS STADSBIBLIOTEK. Priset består av 50 000 kronor och en statyett i silver och bergkristall. Plaketten delas ut för första gången av Nyköpings Kommun.

fikssion har betalat ut lön till ett antal personer. Det framgår av tidskriftens kvalitet och den oerhörda betydelse den har haft för den svenska poesiscenen under hela 1900-talet.

HAN ÄR EN DIKTARE SOM STÄNDIGT SKILDRAR MÅNGBOTTNADE KVINNOR. PRISSUMMAN ÄR PÅ 100 KR och betalas ut av STIFTELSEN FÖRFATTARNAS FRODIGA FOND. PRISET BESTÅR AV 4, 50 KR OCH EN VISTELSE PÅ STOCKHOLMS STADSBIBLIOTEK. DELAS UT TILL FÖRFATTARE SOM SKRIVER I FRÖIG ANDE

I tidningen fikssion kan du läsa om allt som är viktigt i livet; från vänskap och kärlek till sport, nöje, nyheter, djur, idéer och tips, reportage, pyssel, klurigheter och roliga historier. Allt får plats! Stort och smått: Var slutar rymden? Varför drog ni igång fikssion, roar det er kan det roa andra? Hur blir man kär? Varför gäspar man? Hur skapades fikssions redaktion, var ni kompisar sedan dagis? Varför har män bröstvårtor? Och läsarna har en hel del att säga till om. Mycket av det som står i fikssion bygger på tips från våra läsare. Priset består av en guldmedalj och ett diplom. I över 200 år har fikssion varit en vän för tusentals barn och unga. Och det ska vi fortsätta med!

Postgiro 30 00 05-6
Antal nummer per år 4
Finns att köpa presstop, Buttricks, Åhléns, Bonniers Konsthall

Nästa tema är JULKALENDER. Skicka allt möjligt krams till red@fikssion.se senast 30 november.Etiketter: ISIS MÜHLEISEN, MIA AXELSSON, HELENA LIE, SARA MALMBERG, ANNA NYGREN, FREJA HÖJEBERG, VICTORIA E. JONSSON, MATS O. SVENSSON, ELIN ROSÉN, TINA KARLSTRÖM, ARKEOLOGI, BO GYLLENSVÄRD, MATILDA TORSTEINSRUD, BAD DRUGS, KUNGLIGA VETENSKAPSAKADEMIEN, HENRIK JOHANSSON, TOM W-O SILKEBERG, TULLGARNS SLOTT, VETENSKAP, OLGA KRUNIC, HANNA RAJS LUNDSTRÖM, HJALMAR BERGMAN