101010
tio poeter tio texter
fikssions tionde nummer"det är första gången, var lite schyssta

if something important happen we can take it in english so that the rest of the group understands

va varför då? sen när blev det här någon sorts internationell karnival?"


Poeter kan uppenbarligen interagera med varandra, upptäckte vi den tionde i tionde 2010 då vi samlades tio stycken och skrev tillsammans i tio timmar. Utkomsten blev tio texter som bevisar att skrivande inte nödvändigtvis måste innebära total isolation och ett upphöjt författarjag i centrum.

Vi inser enkelheten i färgade entakta enheter på Piratepad.net men väljer bort författarnas individualitet i slutredigeringen. Vi hävdar rätten att byta positioner.

Det tionde numret är sju vackra flickor i en ring och ett megalomaniskt monster. Det skyller ifrån sig och tar åt sig äran, skjuter vilt omkring sig och roffar åt sig poäng i ett kryptiskt spel. Avancerar till nästa level, letar nätverk och blir ständigt frånkopplat. Det är revansch och lek på samma gång. Det hävdar att respekt är viktigt, still the cash is everything. Det tionde numret lämnar byrålådan och tar gestalt i en snygg tjej med tajta jeans och fruktdoftande luktsudd.

Ta plats så att det hörs, försvinn in i mängden av surrande alteregon, smärtsamma uppväxtskildringar och chatkonversationer. Upprätta en skiljelinje och tänk positivt. Håll dig inte till ämnet.


"Ingen ska ha hela nyckelben. Geggig brun sörja innanför kläderna. Rossla inandat grus hela natten.

Sedan gick vi upp till elvamanna. Otroliga ytor! Omöjligt stora mål. Typ halva laget slutade, vi slogs ihop med ett annat. Ny tränare. Elit- eller breddlag."
/Frank Berglund, Hannah Brännström, Olof Eriksson, Moa Hildeman Togner, Mira Mataija, Anna Sandwall, samt fikssionredaktionen.