fikssion #1 - allt blod i Sverige
tema: kontakt och kommunikation

Nummer ett, 'allt blod i Sverige', handlar om kontakt och kommunikation. All kontakt. All kommunikation, speciellt av det konstruerade slaget;  sökningar och slag och sparkar och slentrian. Allt utom konsensus – konsensus är inte kommunikation, utan utgör snarare punkten där den blir överflödig. Lyckligtvis har inte fikssions redaktionsmedlemmar halkat dit. Vi har kopierat och parafraserat helt utan överenskommelser.

Ja, du sitter med vänster musknapp precis i hörnet av en poetisk nättidsskrift. Du är lite nervös, det går nämligen inte att räkna hörnen. Förhoppningsvis är du äcklad och fascinerad, blodtörstigt intresserad på samma sätt som när man pillar på kanten till ett djupt operationssår. Förhoppningsvis är du redan förälskad och jävligt sugen på kommunikation. Men hur ska du konstruera den?

fikssion gör inga anspråk på att likna blädderbara pappersfyrkanter. Det går inte att räkna hörnen. Det här kan förbrylla några, kanske till och med provocera. ”Fan, ärligt talat, tycker ni att majoriteten av Sveriges internetanvändare är intelligenta, intuitiva och genuint intresserade?” ”Alltså seriöst, tror ni på en läsare med kapacitet att slå, sparka och söka?” fikssion säger: dessa frågor är oväsentliga. Vi vill ha den läsaren. Då finns hen.

Vänster musknapp. Var inte blyg. Peta i texterna på samma sätt som du går tillväga med skärsår, brännskador och avslitna hudsjok. Ta pulsen på bokstäverna med pekaren och du skall finna ådror som står i kontakt med andra kroppar. Klicka, klafsa, kleta av dig på papper som finns nära tillhands. Skicka in kladdarna till oss.

För all kontakt föreslår vi våra fan fanmail@fikssion.se. Allt blod i Sverige välkomnas, men eftersom nästa nummer kommer att handla om hämningar lär vi bara lägga röda vätskor på hyllan. Tills vidare: lycka till. Lycka från. Lycka ut och in.

Redaktionen  

co & Lyra Ekström Lindbäck